Duurzz totaalconcept in de duurzaamheid Duurzaamheids studie

Financieel overzicht en aanvragen subsidies

In Nederland zijn er op het gebied van verduurzaming veel subsidiemogelijkheden. Sommige subsidies zijn op landelijk niveau geregeld, daarnaast zijn er ook diverse lokale initiatieven en mogelijkheden voor energiesubsidie.

Wilt u fiscaal voordeel behalen en gebruikmaken van de subsidieregelingen?

Dan is het goed om te weten dat bedrijven recht hebben op bijvoorbeeld extra Energie Investeringsaftrek (EIA). VvE’s kunnen subsidie ontvangen voor isolatiemaatregelen als het gaat om energiebesparing bij bestaande woningen. Duurzz bewaakt de huidige standen van de door het Rijk ter beschikking gestelde budgetten. Zo komt u niet voor onverwachte verrassingen te staan.

Financieel voordeel

Naast subsidies zijn er ook mogelijkheden om bijvoorbeeld met een Groenverklaring lagere hypotheekrente te verkrijgen of duurzaamheidsleningen aan te gaan tegen een gereduceerd tarief. Met name voor monumentale panden zijn er interessante mogelijkheden voor subsidies en leningen waar u als eigenaar gebruik van kunt maken. Met de instandhoudingssubsidie komt de overheid bijvoorbeeld eigenaren van een niet woonhuis zijnde rijksmonument tegemoet in de onderhoudskosten. Het gaat om sober en doelmatig onderhoud over een periode van 6 jaar, op basis van een instandhoudingsplan.

Subsidie-specialist

Duurzz heeft specialistische kennis in huis en een goed overzicht op al deze subsidies. Wij vertalen deze naar de praktische uitvoering om zoveel mogelijk rendement uit uw investering te halen. Bij ieder project worden de mogelijkheden voor u op een rij gezet.

→ Lees meer over de overige diensten van Duurzz