Duurzz totaalconcept in de duurzaamheid Corporate Social Responsibility

Duurzaam MJOP maatwerkadvies

Beheert u een VvE? Natuurlijk kunt u ook dan bij Duurzz terecht. Het opstellen van duurzame Meerjarenonderhoudsplannen (DMJOP’s) en het begeleiden van klein en groot onderhoud kunnen wij op projectbasis voor u verzorgen.

DMJOP’s

Met het meerjarenonderhoudsplan ligt een zeer bruikbaar instrument voor verduurzaming van gebouwen binnen handbereik. In plaats van geruisloos de onderhoudsplanning te volgen, wordt in een stapsgewijze aanpak per gebouwelement of gebouwgebonden installatie een bredere, duurzamere afweging gemaakt. Zodat bij de vervanging van kozijnen bijvoorbeeld ook aan beter isolerend glas of aan ventilatievoorzieningen wordt gedacht. Of bij de vervanging van een cv-installatie meer duurzame en/of energie-efficiëntere systemen voor warmteopwekking overwogen worden.

Voordelen

Het meenemen van duurzame aspecten in het meerjarenonderhoudsplan resulteert niet alleen in een duurzamer gebouw, maar levert ook geld op. Daarnaast levert het verduurzamen van het vastgoed een lagere CO2-uitstoot en lagere energiekosten op. De gebouwkwaliteit neemt toe, en de gerealiseerde kostenbesparing kan worden ingezet voor andere doeleinden of voor nieuwe investeringen in duurzaamheid.
Vastgoed onderbrengen in één dienst biedt veel kansen om duurzaamheid structureel in het meerjarenonderhoud te verankeren. Een DMOP toont aan dat duurzaamheid én zakelijkheid goed samen gaan in een sluitende businesscase. Het geeft bestuurders en vastgoedprofessionals meer grip op de geldstromen.

→ Lees meer over de overige diensten van Duurzz